Handläggare som verkställer

Som handläggare är dina arbetsuppgifter i huvudsak att besluta om lämpliga åtgärder för att reglera skulder. För att motverka att människor hamnar i svår skuldsättning blir kontakten med kunder, arbetsgivare och andra myndigheter en viktig del av ditt arbete.

Dina arbetsuppgifter består av att utreda tillgångar, fatta beslut om lämpliga tvångsåtgärder samtidigt som du säkrar den skuldsattes rättigheter. Ett exempel på reglering av skuld är utmätning av lön samtidigt som du säkrar den skuldsattes rättigheter. Du kommer även att registrera, fördela och redovisa de medel som betalas in till myndigheten. Arbetet innebär löpande ärendehantering via våra system. Du har kundkontakter i telefon och reception. I arbetet ingår kontakter med de skuldsatta, de som vill ha betalt, andra myndigheter och arbetsgivare med flera. I arbetsuppgifterna ingår även administrativa arbetsuppgifter exempelvis posthantering och mailkontakter.

Du har ett nära samarbete med dina kollegor då ni har ett gemensamt ansvar för resultatet. Din chef skapar rätt förutsättningar för dig och dina kollegors arbete.

Du genomgår en utbildning där praktik varvas med teori. Du kommer lära dig mer om juridik, bemötande och samtalsteknik.

Vi söker dig som har

  • grundläggande behörighet till högskola och universitet
  • minst 6 månaders erfarenhet av administrativt eller handläggande arbete under de senaste tre åren
  • goda it-kunskaper
  • goda kunskaper i svenska språket och kan uttrycka dig väl i tal och skrift

Du har personliga egenskaper som innebär att du är systematisk, noggrann och har förmåga att ta initiativ och ansvar i ditt arbete. Du agerar stabilt och förtroendeingivande, även i kontakter med människor som befinner sig i utsatta situationer. Du har lätt för att kommunicera och samarbeta med andra.

Det är meriterande om du har aktuell erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.

Information om oss och jobbet

Det är viktigt för oss på Kronofogden att de vi anställer har de personliga egenskaper som vi efterfrågar. Därför använder vi oss av kompetensbaserade intervjuer och det förekommer tester vid rekryteringar.

Anställningen avser en visstidsanställning om 6 månader.

Lär känna oss bättre genom att följa oss på LinkedIn och besöka vår webbplats.

Ett jobb som räknas- för andra och för dig! På Kronofogden jobbar vi nära människor i utsatta situationer. Vår uppgift är att hjälpa den som inte har fått betalt och vägleda den som ska betala. Det kräver kunskap och handlingskraft. Omtanke och mod. Hos oss kan du räkna med utmanande arbetsuppgifter som även är utvecklande för dig. Så när du går hem från en dag på jobbet kan du vara säker på att du har gjort något som verkligen räknas – både för andra och för dig.

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2021-04-01
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sundsvall
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/309
Kontakt
  • Anette Hallberg, sektionschef, 010-577 18 69
  • Kajsa Gretland, hr-specialist rekrytering, 010-572 42 36
Facklig företrädare
  • Sigun Johansson, SACO, 010-578 30 31
  • Susanna Andersson, ST, 010-578 89 29
Publicerat 2020-09-10
Sista ansökningsdag 2020-09-24

Zurück zu Stellenangeboten