Handläggare inom summarisk process

På betalningsföreläggandeenheten arbetar du med att se till att den som ska betala gör det samtidigt som den som ska ha betalt får det. Vi arbetar med att utveckla och kunna ge en så bra service som möjligt till våra medborgare med syftet att komma åt och minska överskuldsättning.

Dina arbetsuppgifter innebär att du granskar om underlag är korrekta, registrerar och fattar beslut. Det kan bitvis vara ett högt tempo och du har många kontakter med våra kunder, både skriftligen och på telefon.

Du ingår i en grupp som tillsammans ansvarar för resultat, planering och arbetsfördelning. Detta sker i dialog med sektionschefen som stöttar dig och arbetsgruppen att uppfylla sektionens mål.

Vi söker dig som har

  • grundläggande behörighet till högskola och universitet
  • minst ett års arbetslivserfarenhet av administrativt eller handläggande arbete under de senaste tre åren, till exempel registrering, granskning eller diarieföring
  • goda kunskaper i svenska språket och kan uttrycka dig väl i tal och skrift
  • goda it-kunskaper

Du har personliga egenskaper som innebär att du är systematisk, noggrann och har förmåga att ta initiativ och ansvar i ditt administrativa arbete. Du agerar stabilt och förtroendeingivande i mötet med människor som befinner sig i ofta utsatta situationer. Du har lätt för att kommunicera och samarbeta med andra.

Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet av administration inom till exempel ekonomi, juridik eller inkasso och har erfarenhet av kundkontakter. Det är också meriterande med erfarenhet från arbete i högt tempo samt erfarenhet av att utveckla arbetet ur ett kundperspektiv.

Information om oss och jobbet

Vid tillsvidareanställningar tillämpar vi provanställning på sex månader. Tester kan komma att användas i rekryteringsprocessen. 

Lär känna oss bättre genom att följa oss på LinkedIn och besöka vår webbplats.

Ett jobb som räknas- för andra och för dig! På Kronofogden jobbar vi nära människor i utsatta situationer. Vår uppgift är att hjälpa den som inte har fått betalt och vägleda den som ska betala. Det kräver kunskap och handlingskraft. Omtanke och mod. Hos oss kan du räkna med utmanande arbetsuppgifter som även är utvecklande för dig. Så när du går hem från en dag på jobbet kan du vara säker på att du har gjort något som verkligen räknas – både för andra och för dig.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Luleå
Län Norrbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2020/314
Kontakt
  • Sandra Dahlqvist Balhuizen, Hr-specialist, 010-574 25 87, sandra.balhuizen@skatteverket.se
  • Lina Mongs, Sektionschef, 010-579 27 08
Facklig företrädare
  • Rozita Lundgren, ST, 010-579 72 88
  • Marie Kvist, SACO, 010-572 27 02
Publicerat 2020-09-02
Sista ansökningsdag 2020-09-16

Return to job vacancies