Produktionsavdelningen, Jurist- och konkurstillsynsenheten

På konkurstillsynen övervakar vi på Kronofogden att konkursförvaltningen sker på ett korrekt sätt och enligt gällande lag. Som jurist på konkurstillsynen arbetar du aktivt för att konkursförvaltningen ska vara snabb, lagenlig och effektiv. Vi söker nu en jurist med placering på jurist- och konkurstillsynsenheten i Sundbyberg.

Dina arbetsuppgifter innebär att du arbetar med stora delar av den centrala civilrätten och i synnerhet med kvalificerad obeståndsrätt och arbetsrätt. Din arbetsdag är varierande. Du gör rättsutredningar, skriver yttranden till domstol och övervakar att konkursförvaltningen sköts på ett ändamålsenligt sätt, vilket kan innebära besök hos företag i konkurs och på förvaltarkontor, inställelse i domstol med mera.

Du granskar handlingar och har omfattande kontakter med förvaltare, domstolar och externa aktörer. En av dina arbetsuppgifter är att tala inför grupper. Inom konkurstillsynen samarbetar vi nära varandra. Det är viktigt att arbetet är effektivt och därför fäster vi vikt vid att arbetet är enhetligt och att goda exempel sprids.

Vi söker dig som har

  • juristexamen från juristprogrammet, 270 hp eller 180 p (från tidigare system)
  • är notariemeriterad jurist
  • erfarenhet av obeståndsrätt, arbetsrätt och övrig civilrätt

Du har personliga egenskaper som innebär att du är systematisk och noggrann i ditt arbetssätt, har ett gott omdöme och analytisk förmåga. Du tycker om att skapa resultat och tar initiativ och ansvar. Du trivs med att samarbeta och kommunicerar på ett smidigt sätt med människor. Vi ser gärna att du har förändringsbenägenhet och vilja till utveckling.

Det är meriterande med processvana.

Information om oss och jobbet

Resor ingår i jobbet. Vid tillsvidareanställningar tillämpar vi provanställning på sex månader.

Tester kan komma att användas i rekryteringsprocessen.

Lär känna oss bättre genom att följa oss på LinkedIn och besöka vår webbplats.

Ett jobb som räknas- för andra och för dig! På Kronofogden jobbar vi nära människor i utsatta situationer. Vår uppgift är att hjälpa den som inte har fått betalt och vägleda den som ska betala. Det kräver kunskap och handlingskraft. Omtanke och mod. Hos oss kan du räkna med utmanande arbetsuppgifter som även är utvecklande för dig. Så när du går hem från en dag på jobbet kan du vara säker på att du har gjort något som verkligen räknas – både för andra och för dig.

 

 

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sundbyberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2020/297
Kontakt
  • Jakob Nyberg, Sektionschef, 010-578 98 01
  • Åsa Alm, HR-specialist, 010-572 41 19
Facklig företrädare
  • Clarence Eliasson, SACO, 010-578 38 29
  • Rozita Lundgren, ST, 010-579 72 88
Publicerat 2020-08-18
Sista ansökningsdag 2020-09-21

Retour aux postes vacants